Video

Ed Nijpels huwde wereldberoemde clown Popov: 'De fotografen kropen onder de tafel'

3 november 2016 om 14:51
nl
Woensdag is de Russische clown Oleg Popov op 86-jarige leeftijd overleden. Ed Nijpels voltrok in 1991 het huwelijk van de wereldberoemde clown in Breda, waar de VVD-coryfee op dat moment burgemeester was. “Ik dacht dat ik wel wat persaandacht gewend was, maar tijdens het trouwen lagen de fotografen onder mijn tafel om een foto te kunnen maken.”
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Nijpels kwam in contact met Popov toen hij als Kamerlid werd ingezet voor het behoud van circussen in Nederland. “En ja, toen was later de vraag aan mij of ik hem als burgemeester van Breda wilde trouwen”, vertelt Nijpels.
Wereldpers in BredaNet als Popov op de dag van het huwelijk, zei de oud-burgemeester ‘ja’. “Natuurlijk. Popov is de personificatie van de clownsact. Hij is het toonbeeld van hoe je met een minimum aan gebaren een maximum aan plezier bij de bezoekers kan veroorzaken.”
De wereldpers kwam op het huwelijk op de Grote Markt in Breda af. Volgens Nijpels waren er wel zeventig fotografen aanwezig die dag. Popov was daar allerminst rouwig om.
“Popov was slim, hij was een commercieel man. Nadat hij het ja-woord uitsprak, haalde hij een grote rode neus uit zijn zak tevoorschijn en zette 'm op voor de toegestroomde fotografen. Daar had hij dan toch weer over nagedacht.”
PopovPopov werd op 31 juli 1930 geboren in de Russische plaats Viroebovo. Hij werd wereldwijd bekend door zijn formidabele talent. De Franse journaliste Jacqueline Cartier gaf hem de bijnaam de 'Zonneschijn Clown'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!