Handschoenen en winterjas uit de mottenballen: het wordt koud

3 november 2016 om 17:48
nl
Het duurt nog even voordat je ze echt nodig hebt, maar de handschoenen en de winterjas kunnen alvast tevoorschijn gehaald worden. Volgens Margot Ribberink van Weer.nl ontkomen we er niet aan: het wordt koud.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgende week zelfs al. Gelukkig is er de komende dagen met een graad of tien, elf nog wel sprake van een normale temperatuur voor de tijd van het jaar.
Zeker een graad vorstIn het weekend zet tegelijk met wat neerslag het verval in. Vanaf maandag zal het kwik nergens in Brabant overdag uitkomen boven de vijf à zes graden. In de nacht van maandag op dinsdag gaat het vervolgens vriezen. Niet meteen hard, bezweert de weervrouw, maar op zeker een graad vorst moet je wel rekenen.    
Bovendien kan het plaatselijk, zoals op bruggen, glad worden. Bijvoorbeeld als gevolg van aanvriezende mist. Het blijft weliswaar de hele week droog en wat grijs, maar door de mist kan het wat vochtig worden.
Te vroeg om winter te voorspellenOf de winter nu ook in aantocht is? Nee, het is nog veel te vroeg om dat te voorspellen, zo vertelt Margot Ribberink. Ze is er overigens niet rouwig om dat het even wat frisser wordt.
“We hebben al genoeg warmte gehad. Vind je niet? Nou, we hebben toch niet zoveel te klagen gehad? Bovendien: een weekje met wat lagere temperaturen kan gezien de opwarming van het klimaat geen kwaad.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!