Frank S. deed huilend zijn verhaal bij de overbuurman

3 november 2016 om 22:33
nl
“Hij heeft me in tranen het hele verhaal verteld.” De overbuurman van Frank S. uit Boekel is flink geschrokken van het verhaal dat hij hem maandagavond vertelde. De 55-jarige Boekelaar biechtte de moord op Alex Wiegmink op, beter bekend als de Posbankmoord.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Frank S. kwam dinsdagavond bij zijn overburen. Op dat moment was Opsporing Verzocht net uitgezonden. In het televisieprogramma werd aandacht gevraagd voor de zaak, wat leidde tot gewetensnood bij S. “Hij heeft gezegd dat hij ontzettend veel spijt heeft. En dat Alex echt de verkeerde man op de verkeerde plaats was”, aldus zijn bevriende buurman, die anoniem wil blijven.
ZIE OOK: Mannen uit Boekel en Veghel aangehouden voor Posbankmoord uit 2003, 'coldcasezaak opgelost'
'Met bus naar politie'De verdachte wilde de politie bellen. Maar omdat ze bang waren dat er dan een heel arrestatieteam in de straat zou staan, besloten ze er later zelf naartoe te gaan. “Hij wilde eerste met de bus gaan, maar toen heb ik aangeboden hem te brengen”, vertelt de buurman. “Onderweg hebben we nog gewoon normale gesprekken gevoerd.”
'Respect voor opbiechten'De overbuurman is flink geschrokken, maar heeft ook respect voor zijn vriend. “Dat hij het nu eindelijk opgebiecht heeft.” Frank S. en zijn overburen zijn nu zo’n vijf jaar bevriend. Rond die tijd kwam S. in de buurt wonen. Voor de rest heeft hij weinig bekenden of vrienden in Boekel. “Het is een hele teruggetrokken, rustige en aardige man.”
Op 20 januari 2003 kwam Alex Wiegmink niet thuis na een rondje hardlopen op de Posbank bij Rheden. Zijn lichaam werd later gevonden in een uitgebrande auto in Erp. Wiegmink zou de Boekelaar en de tweede verdachte uit Veghel betrapt hebben toen zij met criminele activiteiten bezig waren. Het is niet bekend wat het tweetal precies deed.
Verdachten zaterdag voorgeleidBeide verdachten worden zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.