'Twijfeltrucker' genomineerd als woord van het jaar. Met dank aan de Merwede-ellende

3 november 2016 om 20:56 • Aangepast 21 november 2020 om 06:21
nl
De ellende rond de Merwedebrug leidt misschien tot het woord van het jaar. 'Twijfeltrucker' is een van de genomineerden. Dat werd donderdagavond bekendgemaakt.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Een 'twijfeltrucker' is een vrachtwagenchauffeur die de weg kwijtraakt nu de Merwedebrug tussen Sleeuwijk en Gorinchem is afgesloten voor zwaar vrachtverkeer.

Wachten op privacy instellingen...

HaarscheurtjesBegin oktober werden er haarscheurtjes in de draagbalken van de brug ontdekt. Zwaar verkeer mag sinds dat moment de brug niet meer over en wordt omgeleid. Die maatregel zorgt nog altijd voor lange files in beide rijrichtingen op de A27 en de omliggende wegen, omdat truckers een andere weg moeten zoeken.
Op 22 oktober zijn de werkzaamheden aan de brug gestart. Rijkswaterstaat verwacht dat het verstevigen van de platen op de brug tot eind december duurt. "Maar we verwachten dat we eind november, begin december het zwaardere verkeer er alweer over kunnen laten gaan. En we hópen dat dit nog sneller kan."
'Treitervlogger' en 'loedermoeder'Andere kanshebber voor de titel 'woord van het jaar' zijn onder meer de woorden 'treitervlogger' en 'loedermoeder'. Voor dit laatste woord betoogde Paul van Geest, hoogleraar kerkgeschiedenis van de Tilburg University. In december wordt bekend wat het woord van het jaar is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.