Video

Inspectie nog lang niet tevreden over aanpak Woenselse Poort na misstanden

4 november 2016 om 10:17
nl
De Inspectie Veiligheid en Justitie vindt dat tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven de aanpak van de problemen binnen de kliniek beter moet uitwerken. Dat staat in een brief van de inspectie die vrijdag is gepubliceerd. Volgens de inspectie schiet het plan tekort.
Profielfoto van van der Plas Alice
Geschreven door
van der Plas Alice

De inspectie deed onderzoek bij De Woenselse Poort naar aanleiding van onthullingen van Omroep Brabant. De situatie binnen de kliniek is onveilig. Medewerkers en bewoners klaagden massaal over onder meer het geweld en het drugsgebruik binnen de kliniek. De inspectie droeg de kliniek op om met een plan van aanpak te komen om de problemen op te lossen.
LEES OOK: Gevaarlijke en onveilige situaties in beveiligde kliniek Eindhoven: tientallen bronnen slaan alarm
VraagpuntenVolgens de inspectie laat het plan van aanpak 'vraagpunten' zien. Ook zijn maatregelen die de kliniek wil nemen niet concreet genoeg uitgewerkt. Het gaat dan volgens de inspectie om bijvoorbeeld de maatregelen om het drugsgebruik in de kliniek tegen te gaan.
Ook heeft de inspectie twijfels over een aantal andere maatregelen van De Woenselse Poort. Het gaat dan vooral om het personeel. Volgens de inspectie is niet duidelijk wat voor nieuw personeel de kliniek wil aanstellen en wanneer dit personeel voldoende kennis zou moeten hebben om de problemen aan te pakken.
Bekijk onze speciale themapagina over De Woenselse Poort met verhalen van (ex-)cliënten, advocaten en meer
'Niet duidelijk'In het plan van aanpak wil De Woenselse Poort negen teamleiders aanstellen. Maar voor de inspectie is onvoldoende duidelijk wat er van deze teamleiders verwacht wordt. En de inspectie vraagt zich af of hiermee de noodzakelijke versterking van het personeel wordt gerealiseerd. Volgens de Inspectie 'cruciaal' om de problemen binnen de kliniek aan te pakken.  
De inspectie heeft De Woenselse Poort nu verzocht om zo snel mogelijk toelichting te geven op het plan van aanpak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.