Video

Feest in de Beekse Bergen: populair olifantje Madiba vandaag een half jaar oud

4 november 2016 om 10:29 • Aangepast 21 november 2020 om 06:21
nl
Olifantje Madiba van Safaripark Beekse Bergen is vrijdag precies een half jaar oud. De geboorte van het Afrikaanse olifantje was erg bijzonder. Voor het eerst werd er in de Benelux een Afrikaanse olifant geboren.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

De geboorte zorgde voor een grote verkeerschaos rond het safaripark omdat er enorme mensenmassa's op kraamvisite wilden komen.
'Dolle vijf minuten'Het gaat goed met de kleine olifant. Ze is al flink gegroeid en heeft naast moedermelk inmiddels vast voedsel in de vorm van hooi en takjes. Madiba speelt graag met haar oudere zus Pina-Nessi. Dagelijks heeft ze haar 'dolle vijf minuten', weten de olifantenverzorgers. Dan rent ze heel enthousiast rond in de stal.

Wachten op privacy instellingen...

"Soms krijgt ze van ons ook een lekkere warme douche, waar ze zich volledig aan overgeeft en lekker over de grond rolt. Daar geniet ze echt van", zeggen haar trotse verzorgers.
Gebaren lerenOp dit moment wordt het kleine olifantje getraind om een aantal gebaren te leren. Door die gebaren kan ze zo veilig en goed mogelijk verzorgd worden. Ze moet uiteindelijk leren om haar poten en oren aan de verzorgers aan te bieden.
De verzorgers controleren de voetzolen van het jonge dier, omdat die in het park minder snel slijten dan in het wild. Haar oren zullen ook worden gecontroleerd en daar wordt ook wel eens bloed afgenomen voor medisch onderzoek.
BabystapjesHet aanleren van de gebaren gaat met babystapjes. Op dit moment leert ze nog om op commando naar de verzorger te komen.
Madiba werd begin mei geboren na een zwangerschap van maar liefst 680 dagen. Zelfs voor olifanten is dat lang.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.