Advocaten van twee verdachten Posbankmoord hullen zich in stilzwijgen

4 november 2016 om 11:25
nl
Frank van Gaal, de advocaat van de 43-jarige man uit Veghel die wordt verdacht van betrokkenheid bij de Posbankmoord, wil niets over de rol van zijn cliënt zeggen. De 43-jarige verdachte zit in volledige beperking en mag geen contact hebben met de buitenwereld.
Profielfoto van van den Hoven Maarten
Geschreven door
van den Hoven Maarten

Annet Laeyendecker, advocate van Frank S., laat bij Omroep Gelderland weten dat S. tijdens de verhoren zeer emotioneel is. De man uit Boekel biechtte de moord op Alex Wiegmink dinsdagavond op aan zijn overbuurman.
ZIE OOK: Mannen uit Boekel en Veghel aangehouden voor Posbankmoord uit 2003, 'cold case zaak opgelost'
VerhoorSinds woensdag worden de verdachten intensief verhoord over de moord op de 44-jarige Alex Wiegmink in 2003. Hij kwam niet meer thuis van een rondje hardlopen op de Posbank in het Gelderse Rheden. 's Avonds vond de politie in Erp zijn verbrande lichaam in een uitgebrande auto. Dertien jaar lang was onduidelijk wie er achter de dood van Wiegmink zat.
Ook vrijdag zullen de hele dag verhoren plaatsvinden, laat de secretaresse van Laeyendecker aan Omroep Brabant weten.
Moord of doodslagEen van de belangrijke vragen in het proces tegen de twee verdachten is of het gaat om moord of doodslag. Bij moord zou er sprake zijn van een vooraf bedacht plan, terwijl er in het geval van doodslag meer vanuit de opwelling gehandeld zou zijn.
IdentiteitOver de 43-jarige verdachte uit Veghel is vooralsnog niet meer bekend dan dat hij werd opgepakt nadat Frank S. zich bij de politie had gemeld. Over de identiteit van de 43-jarige verdachte wil de politie vrijdag nog altijd geen uitspraak doen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.