'Gezondheidstechnologiebedrijf' Philips verwacht stabiele jaarlijkse groei

4 november 2016 om 11:41
nl
Philips mikt voor de komende drie à vier jaar op een jaarlijkse groei van de omzet met 4 tot 6 procent. Daarbij moet ook de winst per jaar met gemiddelde met een procentpunt stijgen. Die nieuwe doelstellingen maakt het in gezondheidstechnologie gespecialiseerde bedrijf vrijdag bekend.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Philips heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Het heeft zich volledig toegelegd op medische technologie en producten die consumenten helpen om gezonder te leven. Het sluitstuk van de fikse ombouwoperatie was de beursgang van de verlichtingsdivisie eerder dit jaar.
Duurzame groeiHet productaanbod van het 'nieuwe' Philips biedt volgens topman Frans van Houten "de juiste fundamenten voor duurzame, winstgevende groei''. Die sterke marktpositie wil het bedrijf de komende jaren benutten om nieuwe markten aan te boren. Philips gaat onverminderd door met het bedenken van oplossingen voor de gezondheidszorg, in nauwe samenwerking met zorgverleners.
Daarnaast zal Philips blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologie. Grootste concurrenten zijn General Electric en Siemens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.