Tieners aangehouden voor maken en afsteken brandbom in Eindhoven

4 november 2016 om 12:43
nl
Drie jongens van 14 tot 16 jaar oud uit Eindhoven zijn in oktober opgepakt voor het maken en aansteken van een brandbom. De aanhouding van de drie in de wijk Blixembosch is vrijdag bekendgemaakt. Het aansteken van de bom leverde volgens de politie 'het nodige gevaar op'.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Het trio werd aangehouden tijdens een actie van de politie in verband met jeugoverlast in de wijk in Eindhoven. De actie werd gehouden op 13 oktober. Een van de drie jongeren werd volgens de politie op heterdaad betrapt.
Een tweede verdachte kon zich niet legitimeren en werd daarom aangehouden. De derde  werd een dag later opgepakt. De drie komen uit de wijk zelf. Op de vraag waarom de aanhouding van de drie jongeren pas nu naar buiten is gebracht, wil de politie niet ingaan.
Veel meldingen van overlastDe drie hebben vastgezeten en zijn na onderzoek weer vrijgelaten. Volgens de politie komen er de laatste tijd, met name de laatste maanden, veel meldingen van overlast uit de wijk Blixembosch. De overlast wordt vaak veroorzaakt door jongeren. Reden voor de politie om de actie te houden.
De politie sluit meerdere van dit soort acties in de toekomst niet uit. Zo hoopt ze de overlast in de wijk terug te kunnen dringen. De overlast heeft volgens de politie overigens niets te maken met azc De Orangerie dat in de wijk gevestigd is.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.