Ruim driehonderd meldingen van kinderen in nood

4 november 2016 om 13:38
nl
De teams van het meldpunt voor kinderen in crisis in Zuidoost-Brabant kwamen afgelopen jaar in totaal 319 keer in actie. Dat meldt wethouder Bert van Drunen van de gemeente Best vrijdag. De besturen van 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant begonnen in september 2015 met Spoed4Jeugd, toen de regering de jeugdzorg naar hen overhevelde.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Het telefoonnummer 088-0666999 is dag en nacht bereikbaar voor hulpverleners en artsen die een crisissituatie bij jongeren willen melden. Maar ook voor algemeen advies kan het telefoonnummer worden gebeld. Er kwamen sinds de opening van het meldpunt 319 crisismeldingen en 360 adviesaanvragen binnen vanuit allerlei instanties.
Momenteel kunnen jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar worden geholpen via het meldpunt. Tot en met 2017 loopt een proefperiode. Op basis van de resultaten van het meldpunt wordt dan in 2018 door de betrokken gemeenten besloten of de leeftijd voor jongeren die geholpen mogen worden omhoog gaat.
Nieuw doelIn totaal werken negentien instellingen mee aan het meldpunt. Komend jaar heeft het meldpunt een nieuw doel: ontdekken wat de oorzaak was van een crisismelding bij een jongere en hoe voorkomen had kunnen worden dat zo'n melding moest worden gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.