Phillip Cocu én Danny Blind zetten Jetro Willems op scherp - Omroep Brabant

Phillip Cocu én Danny Blind zetten Jetro Willems op scherp

4 november 2016 om 16:26
nl
Gepasseerd voor Oranje en PSV-trainer Phillip Cocu die naar buiten toe kritische woorden laat vallen. Het is niet de beste periode die Jetro Willems op dit moment doormaakt als voetballer. De pas 22-jarige linksback die al aan zijn vijfde seizoen bij PSV bezig is en al op 18-jarige leeftijd als basisspeler met het Nederlands Elftal actief was op het EK zit in een stevige sportieve dip.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Phillip Cocu ging ook op het wekelijkse 'perspraatje' voor een competitie-wedstrijd desgevraagd in op de situatie waarin Willems zich nu bevindt.
Cocu: "Nu Jetro niet is opgeroepen voor het Nederlands Elftal en bij ons gewisseld is tegen Bayern Munchen is hijzelf nu aan zet om zich terug te knokken. Dat hoort ook bij het vak als voetballer. De rug rechten en extra energie erin steken. We weten wat hij in huis heeft, want hij is natuurlijk in goede doen een voetballer met veel potentie en kwaliteiten."
Jetro Willems niet, Luuk de Jong wél bij OranjeBehalve Jetro Willems tobt ook Luuk de Jong dit seizoen nadrukkelijk met zijn vorm. Maar waar Willems laksheid en gemakzucht wordt verweten, heeft de aanvoerder van PSV volop krediet. Zowel bij PSV als bij Danny Blind, die hem wél weer selecteerde voor de interlands tegen Belgie en Luxemburg.
Cocu: "Een kenmerk van Luuk is, als hij wat minder voor de goal is, dat hij alles doet om op een andere manier een positieve bijdrage aan het team te leveren met zijn arbeid. Jetro heeft zijn eigen kwaliteiten. Zijn sterke en zijn zwakke punten en hij weet waar hij nu aan moet werken."
Willems op de bank tegen FC Twente?Cocu wilde niet zeggen of Willems zaterdagavond tegen FC Twente start, maar de verwachting is dat Joshua Brenet op zijn plek staat en Willems op de bank begint. Die mening deelt PSV-watcher Paul Post ook.[tweet:body:https://twitter.com/omroepbrabant/status/794561676200857600]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.