Souris R. uit Veghel tweede verdachte Posbankmoord, familie wist tot vandaag van niets

5 november 2016 om 12:03
nl
Souris R. uit Veghel is de tweede verdachte in de zaak van de moord op Alex Wiegmink. Dat heeft advocaat Frank van Gaal bevestigd aan zijn familie. De familie van de Surinaamse Souris werd door Omroep Brabant op de hoogte gebracht van zijn mogelijke betrokkenheid. De politie wilde de naam van R. niet bevestigen tegenover de familie, maar advocaat Frank van Gaal deed dat wel.
Profielfoto van van den Hoven Maarten
Geschreven door
van den Hoven Maarten

VraagtekensHoewel R. al een aantal dagen vast zit wist de familie nog van niets. Zij hadden wel al gemerkt dat hij telefonisch niet bereikbaar was, maar hadden absoluut niet gedacht dat hij zou zijn aangehouden.
LEES OOK: Advocaten van twee verdachten Posbankmoord hullen zich in stilzwijgen Souris R. had geen dagelijks contact met zijn familie. Dat ze hem de afgelopen dagen niet hadden gesproken was niet opmerkelijk omdat er wel vaker een week geen contact was met R.
De aanhouding van de 43-jarige R. uit Veghel heeft veel vraagtekens bij de familie opgeroepen. Op dit moment willen zij nog niet op de situatie reageren.
GeheimR. is niet de enige die zijn betrokkenheid bij de Posbankmoord 13 jaar lang geheim wist te houden. Eerder deze week meldde de andere verdachte in de zaak, Frank S. zich bij de Politie nadat hij zijn daden tegenover zijn vrouw en buren had opgebiecht.
LEES OOK: Frank S. deed huilend zijn verhaal bij de overbuurman
Afgelopen week kwam de ontknoping van de moord op Alex Wiegmink in een stroomversnelling doordat er in Opsporing Verzocht aandacht aan werd besteed. Alex Wiegmink werd in 2003 vermoord op de Posbank in Rheden, zijn lichaam werd teruggevonden in een uitgebrande auto in Erp.
Peter R. de Vries, die zich nadrukkelijk met de zaak heeft bemoeid zei eerder al dat Alex Wiegmink op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Mogelijk was hij onbedoeld getuige van criminele praktijken. Volgens de misdaadverslaggever is de zaak, met de aanhouding van Frank S. en Souris R. opgelost.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.