Ferry Weertman naar WK om Ranomi Kromowidjojo te steunen én prijs op te halen

4 november 2016 om 20:34
nl
Ferry Weertman gaat begin december naar de WK kortebaan in Canada, maar niet om te zwemmen. De olympisch kampioen in het open water wil zijn vriendin Ranomi Kromowidjojo aanmoedigen in het 25 meterbad van Windsor.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Weertman rekent bovendien op de prijs van beste openwaterzwemmer van het jaar, die de mondiale federatie FINA tijdens de WK uitreikt. "Er was dit jaar één groot evenement en dat heb ik gewonnen, dus ja", zei Weertman vrijdag met een grijns bij de ONK kortebaan in Hoofddorp.
De 24-jarige zwemmer deed daar mee aan de 200 meter vrije slag. Met ronkende teksten werd hij aangekondigd, als olympisch kampioen 10 kilometer. In het 25 meterbad van Hoofddorp bleek dat Weertman pas net weer is begonnen met trainen na een lange vakantie in Italië. Hij tikte in de finale als laatste aan, in 1.47,58, ver achter winnaar Kyle Stolk (1.44,77).
ZIE OOK: De winst van 'Gouden Ferry' van minuut tot minuut [FOTOSERIE]
Kilootjes te veel"Er zitten nog wel wat kilootjes te veel aan. Italië betekent pizza, pasta, ijs en wat wijntjes. Ja, dan krijg je dit. Ik was hier duidelijk nog niet klaar voor", stelde Weertman nuchter vast. Hetdoel ligt later in het seizoen. Bij de WK langebaan van volgend jaar in Boedapest wil hij ook de wereldtitel in het open water veroveren. "Daar ga ik hard voor trainen."
De roem van olympisch kampioen zijn, zit bij Weertman in de kleine dingen. "Ik word sneller aangesproken op straat en doe af en toe een presentatie naast het zwemmen. Zaterdag mag ik hier in Hoofddorp de prijs uitreiken voor het familietoernooi. Het zijn kleine dingen, maar leuk om te doen. In het zwembad blijf ik voor iedereen gewoon Ferry. En dat is maar goed ook."
SamenwonenWeertman en Kromowidjojo wonen samen in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.