Vrouwenelftal bezorgt truckersrestaurant bij Merwedebrug een drukke avond - Omroep Brabant
Video

Vrouwenelftal bezorgt truckersrestaurant bij Merwedebrug een drukke avond

4 november 2016 om 23:03
nl
Normaal staan er op een doordeweekse dag 125 vrachtwagens op het parkeerterrein van wegrestaurant Napoleon, maar sinds de Merwedebrug is afgesloten voor vrachtverkeer amper 25. De afsluiting van de brug is rampzalig voor het wegrestaurant dat de omzet de afgelopen weken met zestig procent zag slinken. Eigenaar Ad Valk heeft een advocaat in de arm genomen, maar vrijdagavond kreeg hij uit onverwachte hoek een hart onder de riem gestoken.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Ad Valk is al dertig jaar de eigenaar van het goedlopende wegrestaurant. Zo rustig als de laatste weken was het er nog nooit. "Normaal zit het doordeweeks vol, nu is het parkeerterrein bijna leeg. Chauffeurs komen hier bijna niet meer sinds de afsluiting van de brug", verzucht Valk. De verwachting is dat de brug pas half december weer open gaat voor vrachtwagens.
Hart onder de riemGelukkig heeft wegrestaurant Napoleon genoeg financiële reserves, maar een beginnend ondernemer had dit zeker niet overleefd, zegt Valk. Vrijdagavond zat zijn restaurant voor het eerst sinds weken weer eens vol. Het vrouwenvoetbalelftal van Dussense Boys kwam eten. "Wij willen Ad een hart onder de riem steken. Hij is een van onze trouwste supporters en sponsort de club. Zo kunnen wij iets terug doen", zegt Esther van Dongen.
Voor Valk is het een enorme opsteker dat de zaak weer eens vol zit. Ook veel gezinnen komen eten, om het restaurant te steunen. Voorlopig is het wachten tot de brug weer open gaat. En intussen is de juridische strijd voor 'nadeelcompensatie' begonnen. Want van één avondje een volle zaak kan ook Napoleon niet leven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.