NAC verliest in troosteloze ambiance met 2-1 van Jong Ajax

4 november 2016 om 23:00 • Aangepast 21 november 2020 om 06:19
In de Jupiler League heeft NAC vrijdagavond met 2-1 van Jong Ajax verloren. In een troosteloze ambiance, er waren slechts 1600 toeschouwers in de grote Amsterdam ArenA, scoorden voor Ajax Anwar el Ghazi voor rust en Matthijs de Ligt in de tweede helft. De treffer van NAC kwam op naam van Cyriel Dessers.
Profielfoto van Ronald Sträter

In de beginfase kwam NAC er in de kille Amsterdam ArenaA niet aan te pas. Jong Ajax, met de gestrafte El Ghazi in de basis, kreeg binnen een kwartier al vier goede mogelijkheden. Een onscherp vizier en NAC-doelman Jorn Brondeel stonden een vroege goal echter in de weg.

SpeldenprikjeHoewel de echte kansen voor Ajax daarna afnamen, kon NAC de Amsterdammers ook de rest van de eerste helft eigenlijk alleen maar tegenhouden. Een kansje van Giovanni Korte was het enige speldenprikje van de ploeg van coach Marinus Dijkhuizen.
ZIE OOK: Jong Ajax-NAC wordt gespeeld in bijna lege ArenA, tot ongenoegen van Bredase fans
Op slag van rust viel dan toch de 1-0. Op aangeven van Pelle Clement kon El Ghazi scoren. Juist Anwar el Ghazi, de speler die door Ajax-coach Peter Bosz naar Jong Ajax is verbannen.
Saaie tweede helftIn de tweede helft viel er weinig te beleven. Jong Ajax bleef de bovenliggende partij, maar kansen bleven lang uit. Het eerste schot op doel was pas in de 59e minuut te zien en kwam van El Ghazi.
In de 64e minuut was het dan toch opnieuw raak. De Ligt kopte een corner binnen: 2-0.
NAC terug in wedstrijdUit het niets was er dan ook ineens een goal voor NAC. Jef Stans zette spits Cyriel Dessers vrij, die het vervolgens prima afmaakte. Plots was de Bredase ploeg terug in de wedstrijd.
Maar NAC deed hier niets mee en ging met lege handen weg uit de ArenA. “Iedereen moet maar eens bij zichzelf nagaan of hij genoeg gedaan heeft. Wij zijn NAC en we moeten meer vuur tonen, maar dat is niet gebeurd. Ik ben ontgoocheld”, zei doelman Brondeel na de wedstrijd.
Ook Dijkhuizen was teleurgesteld. "Dat is logisch na een nederlaag, maar ik ben ook realistisch. We wisten dat dit een hele lastige avond zou worden. Je komt heel moeilijk in de duels tegen ze omdat ze technisch zo vaardig zijn."