Elisabeth-TweeSteden Tilburg slechtste ziekenhuis volgens top 100 AD

5 november 2016 om 12:02
nl
De Tilburgse locatie Elisabeth van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is dit jaar onderaan geëindigd in de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad. Het ETZ kreeg een kleine 33 procent van de hoogst haalbare score.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Vorig jaar stond het Brabantse opleidingsziekenhuis en traumacentrum nog op plaats 57. Het Gorinchemse Beatrixziekenhuis Rivas wist met ruim tachtig procent van de totale score als eerste te eindigen. Ook vorig jaar scoorde het relatief kleine ziekenhuis met een tweede plaats erg goed.
De Ziekenhuis Top 100 van het AD is gebaseerd op de scores die ziekenhuizen kunnen behalen op de onderdelen verpleging, opname, ouderenzorg, operaties en patiëntenkeurmerken.
'Weinig beweging naar verbetering'Directeur Jon Schaefer van onderzoeksbureau MediQuest, dat jaarlijks de gegevens voor de top 100 levert, zegt in het AD dat vijftien procent van de ziekenhuizen in de top zit, zeventig procent het meer dan goed genoeg doet en tien tot vijftien procent echt achterblijft. Daar is volgens Schaefer 'ook weinig beweging naar verbetering'.
Om deze ziekenhuizen tot verbetering te bewegen, is volgens Schaefer druk nodig van onder meer patiëntenverenigingen, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en verzekeraars.
'Zorgvuldige analyse nodig'Volgens het bestuur van het ziekenhuis vereist de laatste plaats in het AD-onderzoek 'een zorgvuldige analyse'. "Onze eerste voorzichtige conclusie is dat de fusie van het St. Elisabeth en het TweeSteden Ziekenhuis niet goed in de indicatoren is verwerkt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.