Video

'Woenselse Poort gevaar voor de buurt', Dijkhoff 'zit er bovenop'

5 november 2016 om 18:03 • Aangepast 21 november 2020 om 06:19
nl
Het CDA Eindhoven heeft een manifest opgesteld waarin ze zorg uiten over de misstanden in de Woenselse Poort. Het manifest werd zaterdag overhandigd aan CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

In het manifest stelt CDA Eindhoven dat het zo niet langer kan. De partij maakt zich ernstige zorgen. "De instelling vormt een gevaar voor de buurt vanwege verboden wapenbezit en drugshandel."

Wachten op privacy instellingen...

Vinger aan de polsDe partij overhandigde het manifest zaterdag aan CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg in de hoop dat zij een vinger aan de pols kan houden.

Wachten op privacy instellingen...

Van Toorenburg zegt dat er tot nu toe weinig is gedaan met de aanbevelingen. “Er moet veel gebeuren en we moeten er bovenop zitten. Het is belangrijk dat het goed gebeurt, want in de Woenselse Poort zitten de gevaarlijkste mensen uit onze samenleving. Het is een gevaar voor de buurt.”
Brief van Inspectie van Veiligheid en JustitieVrijdag publiceerde de Inspectie van Veiligheid en Justitie een brief waarin staat dat de huidige maatregelen van de kliniek tekort schieten. Die maatregelen moeten de veiligheid van personeel en patiënten verbeteren.
LEES OOK: Woenselse Poort onder vuur na opduiken interne stukken
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie heeft er nog geen slapeloze nachten van. “Het is ernstig wat daar gebeurd is, daarom zit de inspectie er bovenop. Het is nu de zaak om tot een verbeterplan te komen dat realistisch is. Dat zal nog hard werken worden.”
'We zitten er op allerlei manieren bovenop'Hij probeert de mensen die wel slapeloze nachten hebben gerust te stellen. “Ik kan geen wonderen beloven. Het enige dat ik kan doen is niet alleen vragen of ze willen verbeteren, maar er ook op allerlei manieren bovenop zitten.”
Dijkhoff vindt dat de rust weer snel moet terugkeren op de werkvloer. “Ik heb vertrouwen in de mensen op de werkvloer, zij moeten hun collega’s weer rustig krijgen. Als het bestuur dat lukt, hebben ze het goed gedaan. Lukt het niet, dan moet het anders.”
LEES OOK: Gevaarlijke en onveilige situaties in beveiligde kliniek Eindhoven: tientallen bronnen slaan alarmDe inspectie deed onderzoek bij De Woenselse Poort naar aanleiding van onthullingen van Omroep Brabant. De situatie binnen de kliniek is onveilig. Medewerkers en bewoners klaagden eerder dit jaar massaal over onder meer het geweld en het drugsgebruik binnen de kliniek.
Bekijk onze speciale themapagina over De Woenselse Poort met verhalen van (ex-)cliënten, advocaten en meer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.