Bloemencorso heeft volgend jaar de Efteling als thema

5 november 2016 om 16:06
nl
De Efteling trekt volgend jaar door Valkenswaard. Het bloemencorso staat dan namelijk in het teken van de Wereld vol Wonderen. De organisatie hoopt de parade hiermee te 'vernieuwen en verfrissen'.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Het thema van het corso heet officieel ’65 jaar Efteling in Bloemen’. “Er hebben meerdere gesprekken plaatsgevonden over de mogelijkheden van een hechte samenwerking tussen de jubilerende Efteling en het Valkenswaardse corso”, aldus de organisatie. “Dit heeft geleid tot een prachtig concept dat de komende maanden verder wordt uitgewerkt.”
Vernieuwend en verfrissendAlle buurtschappen en ontwerpers kregen zaterdag meer informatie over het thema. Ze krijgen hulp van de afdeling Imagineering van de Efteling. Tijdens het corsoweekend zijn bekende Eftelingkarakters aanwezig. “Corso Valkenswaard en de Efteling hopen op een parade die vernieuwend en verfrissend is, maar bovenal een sprookjesfeest voor jong en oud.”
Corso Valkenswaard is het grootste culturele evenement in Valkenswaard. Het bloemencorso in Valkenswaard komt voort uit de bevrijding in september 1944. In 2013 vierde het bloemencorso haar 60 jarig jubileum en werd het erkend als Nationaal Immaterieel Erfgoed. De corsoparade vindt altijd plaats op de tweede zondag in september en trekt gemiddeld 30.000 bezoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.