Wisselende prestaties voor Brabantse clubs in Tweede Divisie

5 november 2016 om 17:50 • Aangepast 21 november 2020 om 06:19
Kozakken Boys heeft voor de tweede keer op rij gewonnen van een tweede team van een ploeg uit de Eredivisie. Na Jong Vitesse werd nu Jong FC Twente verslagen (2-0). UNA liep tegen een grote nederlaag aan op bezoek bij Barendrecht (4-1).
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Na twee verliespartijen en een gelijkspel heeft Kozakken Boys de weg omhoog weer gevonden. Vorige week werd Jong Vitesse verslagen, zaterdag volgde een overwinning op Jong FC Twente. Raily Ignacio bracht de ploeg uit Werkendam al na vier minuten spelen op een 1-0 voorsprong.
Tien minuten na rust maakte Everton Pires Tavares vanaf de strafschopstip de 2-0. De wedstrijd was daarmee gespeeld, aangezien Jong FC Twente-speler Ben Amar voor de overtreding zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Na de overwinning staat Kozakken Boys vierde in de Tweede Divisie.

Nederlaag UNAOp bezoek in Barendrecht liep UNA tegen de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden aan. De ploeg uit Zeelst kwam op slag van rust op een 1-0 achterstand. Na een uur spelen scoorde Niek van Boekel voor UNA, dat tien minuten eerder de 2-0 te verwerken had gekregen. Met nog een kwartier op de klok scoorde Barendrecht twee keer, waardoor UNA uiteindelijk met een grote nederlaag van het veld stapte.
Na twaalf wedstrijden staat UNA op twaalf punten. Met dat aantal moet het naar beneden kijken, HFC (één punt achterstand) en TEC (twee punten) staan momenteel op een plek die ze verplicht tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie. HHC (twee punten) en Jong FC Twente (vier punten) staan nu op degraderen.