Slordige Michael van Gerwen toch naar kwartfinale, Benito van de Pas maakt indruk met comeback

6 november 2016 om 00:49 • Aangepast 21 november 2020 om 06:19
nl
Michael van Gerwen heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de World Series of Darts. Hij won met 6-5 van Gerwyn Price. Benito van de Pas maakte in Glasgow veel indruk met een sterke comeback. De Tilburgse darter leek uitgeschakeld te worden door James Wade, die bij een 3-5 stand nog maar één leg hoefde te winnen. Van de Pas gaf echter niet op en won uiteindelijk met 6-5.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Van Gerwen schoot uit de startblokken, snel stond hij op een 3-0 voorsprong. De darter uit Gemonde liet Price vervolgens terugkomen tot 3-2. Bij die stand was Van Gerwen op weg naar een negendarter voor hij erg slordig werd. Bij pijl acht ging het mis, hij liet uiteindelijk twee over. Een pijl in het grote vlak van de één, drie pijlen boven de dubbel en weer een pijl in het grote vlak brachten Van Gerwen drie beurten verder. Pas in zijn vierde beurt gooide hij dubbel één en bracht hij een 4-2 stand op het scorebord.
Hij liep daarna uit tot 5-2, daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld. Price kwam terug tot 5-5, ondanks meerdere matchdarts voor Van Gerwen. In de beslissende leg trok de Nederlandse topdarter uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe. Zondag gooit hij in de kwartfinale tegen Simon Whitlock, die zaterdagavond te sterk was voor Raymond van Barneveld.

Wachten op privacy instellingen...

Indrukwekkende comebackBij een 3-5 achterstand leek het toernooi er voor Van de Pas op te zitten, nadat hij in de middag Michael Smith met 6-3 had verslagen. Wade was hard op weg naar de kwartfinale, maar de Brabander legde zich daar niet zomaar bij neer. Mentaal sterk knokte hij zich terug en pakte uiteindelijk de overwinning. In de kwartfinale staat hij zondag tegenover Phil Taylor.

Wachten op privacy instellingen...

Jelle Klaasen is zaterdagmiddag uitgeschakeld, hij verloor met 6-5 van de Belg Kim Huybrechts.
ZIE OOK: Van Gerwen aast op nieuwe zege World Series of Darts, vorige editie was bloedstollend

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.