Video

Zeer grote brand bij recyclingbedrijf in Someren-Heide zorgt nog steeds voor veel rook

6 november 2016 om 20:24 • Aangepast 21 november 2020 om 06:18
nl
Er woedt sinds zaterdagnacht halfdrie een zeer grote brand bij recyclingbedrijf Van den Hoogen aan de Groeneweg in Someren-Heide. Het gaat met name om een bandenopslag. Doordat vooral autobanden zijn verbrand, is er nog sprake van heel veel rook. Brandweercommandant Bas van Doorn zei eerder dat de brandweer het vuur gecontroleerd laat uitbranden.
Profielfoto van René van Hoof, Sandra Kagie
Geschreven door
René van Hoof, Sandra Kagie

Iets voor zes uur werd een NL-alert verzonden in verband met de rook. Volgens een woordvoerder van de politie is dit uit voorzorg gebeurd. De rook kan volgens haar overlast veroorzaken. Advies is dan ook aan mensen in de buurt die last hebben van de rook of van stank om ramen en deuren gesloten te houden. De gemeente Someren vroeg rond tien uur aan iedereen om niet naar de brand te komen kijken. Hulpdiensten moesten vrij kunnen werken.
ZIE OOK: De grote brand in Someren-Heide in beeld
Het sein brand meester is nog niet gegeven. Een woordvoerder van de brandweer verwacht dat de bluswerkzaamheden nog wel even zullen duren. Het zou hem niet verbazen als de brandweer hier ook maandag nog mee bezig is.

Wachten op privacy instellingen...

De gemeente Someren liet eerder zondagochtend al weten dat de rook nog lange tijd kan vrijkomen. "Mogelijk dagen", aldus de gemeente. Een omstander sprak rond halfzeven van een 'enorme rookkolom' die richting Someren-Eind trok. In verband met de bestrijding van de brand is de Groeneweg afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...

Tijdens de brand worden volgens de woordvoerder van de politie continu metingen verricht. Om halfzeven waren er volgens haar nog geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Wachten op privacy instellingen...

Vlammen uit het pandHet vuur bij het bedrijf brak rond halfdrie uit. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het pand. Er zijn geen gewonden gevallen.

Wachten op privacy instellingen...

De brand werd snel opgeschaald naar een zeer grote brand. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen Bed and Breakfast. Ook zijn zestig gasflessen uit een nabijgelegen pand uit voorzorg weggehaald.

Wachten op privacy instellingen...

VuurzeeVrachtwagens en autobanden zijn in vlammen opgegaan. Volgens de brandweercommandant was er geen redden meer aan. De vuurzee was tot in de verre omgeving te zien.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Ook burgemeester Veltman van Someren kwam bij de brand kijken. De mensen van de ernaast gelegen Bed and Breakfast zijn door buurtbewoners opgevangen.
'Precies waar we bang voor waren'Buurtbewoners liggen volgens het Eindhovens Dagblad al langer overhoop met het bedrijf, dat vlak buiten een woonwijk staat. 'Dit is precies waar we bang voor waren', zegt een omwonende tegen de krant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.