Man (21) loopt tegen de lamp nadat hij betaalt met vals biljet van 500 euro

6 november 2016 om 14:20
nl
Een man van 21 jaar uit St. Willebrord is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij in de winkel van de Aldi aan het Transvaalplein in Tilburg had betaald met een vals biljet van vijfhonderd euro. De man liep tegen de lamp toen hij hetzelfde nog een keer wilde proberen bij een andere Aldi-supermarkt in de stad.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De medewerkers van de winkel aan het Transvaalplein merkten pas nadat de man weg was dat hij had betaald met een vals biljet. Ze waarschuwden vervolgens via een WhatsApp-groep hun collega’s in andere supermarkten.
Bij de Aldi aan het Wilhelminapark liep hij uiteindelijk tegen de lamp. De medewerkers herkenden de man door het signalement dat hun collega’s via een App-groep hadden verspreid.
Nog een pogingIn de tussentijd had de man ook nog bij een winkel aan het Bernardusplein gevraagd of hij met een biljet van vijfhonderd euro kon betalen. Omdat een medewerker hem herkende, lukte dit niet.
Bij de supermarkt aan het Wilhelminapark werd hij door de filiaalhouder aangehouden. Daarna kon de politie hem aanhouden. Hij bleek nog twee valse biljetten van vijfhonderd euro op zak te hebben.
Biljet verdwijntDe politie onderzoekt of de verdachte de laatste tijd nog meer van deze valse biljetten heeft uitgegeven. Ook wordt bekeken waar de biljetten vandaan komen.
Het officiële biljet van vijfhonderd euro zal trouwens op termijn verdwijnen.Vanaf eind 2018 wordt het niet meer gedrukt. Het biljet is favoriet onder criminelen omdat je er makkelijk grote bedragen contant mee kunt afrekenen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.