Waalre krijgt een nieuw gemeentehuis en maandag gaat de eerste schop de grond in

6 november 2016 om 16:50
Omroep Brabant
Zo moet het worden over een jaar. (beeld: Gemeente Waalre)
Omroep Brabant
Het gebouw vanuit het noorden gezien. (beeld: Gemeente Waalre)
Omroep Brabant
De zuidzijde van het gemeentehuis. (beeld: Gemeente Waalre)
1/3 Zo moet het worden over een jaar. (beeld: Gemeente Waalre)
In Waalre start maandag de bouw van een gloednieuw gemeentehuis. De bouw gaat een jaar duren. Het oude gemeentehuis werd in 2012 verwoest bij een aanslag.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Aannemer Vlassak uit Budel heeft de klus gekregen en begint maandag met het inrichten van het bouwterrein aan de Koningin Julianalaan. Dat is precies de plaats waar het oude gemeentehuis stond.
Verwoestende aanslagVier en een half jaar geleden werd dat verwoest bij een aanslag. Midden in de nacht reden er twee auto's het gemeentehuis binnen. Een brand die volgde greep vernietigend om zich heen. Een groot deel van het monumentale gemeentehuis ging in vlammen op.
ZIE OOK: Zo ziet het gemeentehuis er van binnen uit na de aanslag
Er werden drie mannen aangehouden, maar die zijn nooit vervolgd. Vorig jaar werd het onderzoek naar de onopgeloste aanslag gesloten. Voor degene met de gouden tip, ligt nog steeds 50.000 euro te wachten.
[Tweet:https://twitter.com/omroepbrabant/status/541884557646376960]MultifunctioneelDe gevels van het monumentale deel zijn nooit gesloopt en staan al jaren in de steigers. De gevels worden gerestaureerd en worden onderdeel van het nieuwe gemeentehuis.
De gemeente zegt 'zeer verheugd' te zijn dat de bouw eindelijk kan beginnen. Het gemeentehuis wordt geen gesloten vesting, behalve de gemeente is er in het nieuwe gebouw ook plaats voor verenigingen en bewoners.
Het nieuwe gemeentehuis wordt begin 2018 in gebruik genomen.

Wachten op privacy instellingen...