Michael van Gerwen wint World Series of Darts

7 november 2016 om 08:08
nl
Michael van Gerwen mag weer een toernooi op zijn palmares bijschrijven. De darter uit Gemonde won zondag in Glasgow de World Series of Darts.
Profielfoto van Bijlmakers Marielle
Geschreven door
Bijlmakers Marielle

In een zinderende finale was hij te sterk voor Peter Wright. Van Gerwen brak de Schot al snel, maar die brak meteen terug. Daarna ging het lange tijd gelijk op, met meerdere breaks achter elkaar. Pas in de twaalfde leg hield Van Gerwen na een break zijn eigen leg. De machine van Wright haperde daarna enigszins.Van Gerwen liep vrij eenvoudig uit en won de wedstrijd met 11-9. Hij had toen al negen pijlen voor de wedstrijd gemist.
ThrillerWellicht had Wright zijn kruit in de halve finale verschoten, daar versloeg hij Phil Taylor in een heuse thriller. Het werd 11-10 en Wright won, doordat Taylor zeven pijlen voor de wedstrijd miste. Van Gerwen was in de halve finale veel te sterk voor Dave Chisnall: 11-3.
De overwinning betekent de 23ste toernooiwinst van Van Gerwen dit jaar. Een record dat hij deelt met Phil Taylor, die in 2009 hetzelfde presteerde. Met dat verschil dat Van Gerwen nog een toernooi kan winnen dit jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.