Brand Someren: gemeente was al in gesprek met recyclingbedrijf over verplaatsing

7 november 2016 om 13:12 • Aangepast 21 november 2020 om 06:17
nl
De gemeente Someren was al in gesprek over verplaatsing van het bedrijf in Someren-Heide waar zaterdagnacht een zeer grote brand uitbrak. Dit bevestigt burgemeester Alfred Veltman van Someren maandagochtend tegenover Omroep Brabant. Omwonenden maken zich al lange tijd zorgen over het bedrijf, zo bleek zondag onder meer op een informatie-avond in Someren-Heide over de brand.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Vooral de enorme hoeveelheid banden die bij het bedrijf opgeslagen lag, baarde omwonenden al langere tijd zorgen. En juist die stapels verbrande banden zorgen nu nog altijd voor enorme rookoverlast. De gemeente meldt dat de brand in zoverre onder controle is, dat hij niet meer kan uitbreiden naar omliggende panden.
Maandagavond organiseert de gemeente een soortgelijke informatie-avond in Someren-Eind. Hier zal onder meer de burgemeester vragen van inwoners beantwoorden.
LEES OOK: Zeer grote brand recyclingbedrijf in Someren-Heide: Inwoners maken zich grote zorgen
Advies van de gemeente aan mensen in de buurt is ook ruim dertig uur na het uitbreken van de brand om ramen en deuren gesloten te houden. En ook om op afstand van de brand te blijven. “Hoewel er geen schadelijke concentraties zijn gemeten, is rook altijd iets wat je niet moet inademen”, benadrukt de burgemeester maandagochtend.
Niet buitenspelenReden voor de basisscholen St. Jozef in Someren-Heide en De Vonder in Someren-Eind om de leerlingen maandag binnen te houden. Zo constateert onze verslaggever die maandagochtend in Someren is. Kinderen kunnen gewoon naar school, maar buiten spelen is er dus niet bij. Zoals voor iedereen is het ook voor de kinderen van de basisscholen het beste om niet lang in de rook te blijven.

Wachten op privacy instellingen...

Het kan nog enkele dagen duren voordat de brand bij het recyclingbedrijf helemaal uit is. Zondag al waarschuwde de gemeente dat met name de rookoverlast nog enkele dagen kon duren.
Maandag geen sirenes in SomerenMaandag om twaalf uur gaan de sirenes, die normaal gesproken op dat tijdstip overal worden getest, in Someren overigens niet af. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt:

Wachten op privacy instellingen...

VervuilingWaterschap de Dommel is bezig met het onderzoeken van het bluswater. Of er sprake is van vervuiling, wordt op zijn vroegst pas over enkele dagen bekend.

Wachten op privacy instellingen...

De gemeente laat weten dat er tot nu toe nog geen verontrustende stoffen zijn gevonden en dat de roetdeeltjes op de grond van de brand ook zijn gemeten. Deze zijn ongevaarlijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.