Bouw gemeentehuis Waalre van start: 'Wij komen terug'

7 november 2016 om 11:25
nl
"Wij komen terug." Dat is de boodschap van burgemeester Brenninkmeijer over de herbouw van het gemeentehuis in Waalre. "Die boodschap is voor de daders, maar ook voor de inwoners van het dorp."
Profielfoto van Inklaar Ineke
Geschreven door
Inklaar Ineke

De bouw is maandag begonnen, ruim vier jaar na een aanslag waardoor het pand nagenoeg afbrandde. Het bouwterrein is gezet; binnenkort gaat de schop de grond in.
De burgemeester stelt de inwoners gerust: de oude glorie keert weer, aan de buitenkant. De gevels uit 1929, die overeind bleven staan, worden hergebruikt. "De grandeur keert terug."
Dierbare herinneringenHet nieuwe raadhuis komt op de plek van het oude. Eerst was er sprake van een andere locatie, maar de raad kwam van dat plan terug. Brenninkmeijer: "Het dorp wilde dat niet. We hoorden steeds mensen over hun dierbare herinneringen: wij zijn hier getrouwd; de trouwzaal was zó prachtig. Vandaar."
Binnen verandert wel het nodige: zo komen - anders dan voorheen - de trouwzaal en de raadszaal beide beneden. En er komt een nieuw pand aan vast. Over een jaar moet het nieuwe gemeentehuis er staan; begin 2018 wordt het in gebruik genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.