Video

Zullen we Marc ooit vinden? Vrienden vermiste kickbokser vrezen het ergste

7 november 2016 om 21:41 • Aangepast 21 november 2020 om 06:16
nl
Ze vragen zich af of ze hem wel zullen vinden, de mensen die zoeken naar de Belgische kickbokser Marc de Bonte. Vrienden van zijn partner Marly de Laat uit Best, mensen van zijn sportschool Training Unit in Bladel en Belgische maten van de sportman gaan door 'puur op adrenaline'.
Profielfoto van Inklaar Ineke
Geschreven door
Inklaar Ineke

Maandagmiddag deelden ze folders uit in Best. "We willen niet denken aan het allerergste, maar de situatie is zeer serieus", zegt Henk van der Mark van de sportschool. "Het is zoeken naar een speld in een hooiberg. De vraag is hoe lang we dit volhouden." De politie laat weten dat het onderzoek nog steeds gaande is en dat ze in contact staat met haar Belgische collega's. Binnengekomen tips worden nagetrokken.  
'Iedereen wil hem terug'De Bonte's vrienden zijn al sinds zaterdag bezig met hun zoektocht ze plakken posters, delen flyers uit, doen navraag bij benzinepompen en rijden de route tussen Turnhout en Best na. "Iedereen wil hem terug", zegt Debby Urkens, ook van de sportschool.

Wachten op privacy instellingen...

Anti-machoman"Zaterdag was hij nog in Turnhout", vertelt Van der Mark. "Sindsdien is hij spoorloos. We vragen ons af: heeft het nog zin om te zoeken? Maar thuiszitten is ook niets. Je wilt iéts doen."
Hij omschrijft de Belgische kickbokser als een anti-machoman, iemand die leefde voor zijn sport. "Een echte knuffelbeer."

Wachten op privacy instellingen...

De Bonte was na een feestje onderweg vanuit België naar zijn vriendin in Best. Daar is hij nooit aangekomen. Zijn auto - een zwarte Renault Clio -  is gevonden in de Wilhelminakanaalstraat in Best.
Op Twitter, Facebook en Instagram roept Marly de Laat uit Best iedereen op mee te zoeken naar 'de liefde van haar leven.'


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.