Gefilmde mishandeling Breda: OM roept betrokkenen op - Omroep Brabant

Gefilmde mishandeling Breda: OM roept betrokkenen op

7 november 2016 om 13:54 • Aangepast 21 november 2020 om 06:16
nl
De twee jongens uit Breda en Oosterhout die betrokken zijn bij een filmpje op internet waarbij iemand in het uitgaanscentrum in Breda wordt mishandeld, zijn gesommeerd in januari op hoorzittingen van het Openbaar Ministerie te verschijnen. Dat heeft het OM in Breda maandag bekend gemaakt.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

In het filmpje is te zien dat een 17-jarige jongen uit Oosterhout iemand hard in zijn gezicht slaat en opmerkingen maakt over een vermeende seksuele geaardheid van het slachtoffer. Een 20-jarige Bredanaar filmde het geweld.
Filmpje op internetNa de mishandeling rende de verdachte weg en ging ook het slachtoffer ervandoor. De moeder van de Oosterhouter zag het filmpje op internet en besloot haar kind bij de politie aan te geven.
ZIE OOK: Moeder geeft zoon aan bij politie vanwege filmpje op Dumpert
De jongen uit Oosterhout moet op 31 januari op een hoorzitting voor minderjarigen verschijnen. De Bredanaar op 9 januari.
Het slachtoffer heeft zich zondag bij de politie gemeld. "Wij hebben hem gistermiddag gesproken", laat een woordvoerder van de politie weten. "Daarmee is de zaak voor ons afgedaan."
'Moedige vrouw'Tientallen mensen hebben vooral met complimenten en waardering gereageerd op de actie van de moeder van de jongen. "Wat een moedige en dappere vrouw", laat iemand in een bericht weten. De vrouw wil zelf niet in de media reageren op haar daadkrachtige optreden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.