PSV-trainer Pascal Jansen sliep onder de bühne als moeder Sue met Spooky optrad

7 november 2016 om 21:09
nl
Als klein kind sliep Jong PSV-trainer Pascal Jansen regelmatig onder een bühne of in een kleedkamer als zijn moeder Sue Chaloner met Spooky haar hits in het land ten gehore bracht. Want Spooky& Sue was in de jaren '70 een vermaard duo, met internationale hits als 'Swinging on a star' en 'You talk too much'. Waar Sue een passie voor muziek en dans ontwikkelde, ging zoon Pascal met dezelfde gedrevenheid voetballen.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Een zware blessure op jonge leeftijd voorkwam een succesvolle voetbalcarrière en daarom maakte Jansen al op 20-jarige leeftijd de overstap naar het trainerschap. Dat bracht hem onder meer in het Midden-Oosten, Vitesse, Sparta en nu al weer ruim drie jaar bij PSV. De Herdgang is nu zijn werkplek en moeder Sue is zichtbaar trots als ze wordt rondgeleid door haar zoon. "I'm impressed. Ik ben zo trots op je."
Een alleenstaande moeder in de showbizz is wellicht niet de doorsnee achtergrond van een sportman. Maar Jansen ziet juist de overeenkomsten tussen zijn werk en het werk van zijn moeder.
"Uiteindelijk is het goed geweest, want anders hadden we hier nu niet zo gezeten. De band met mijn moeder is altijd erg hecht geweest. We worden gedreven door onze passies en dat gaat eigenlijk al zo ons hele leven."[youtube:https://youtu.be/lBuf6hOwrfQ]Spooky& Sue op YouTubeSpooky and Sue was in de jaren '70 een razend populair duo. Door de aanstekelijke liedjes die veel 50-plussers nog moeiteloos kunnen meezingen, maar vooral toch ook om de vrolijke uitstraling van het duo. Juist in die tijd werd Pascal geboren. Hij moet het dus vooral van oude opnamen op internet hebben.
Jansen: "Soms gaan we inderdaad YouTube op en zitten we te lachen om van alles en nog wat. Maar het maakt me natuurlijk enorm trots. Je ziet dat je moeder heel veel mensen blij maakt en heeft gemaakt in die tijd. En ook passievol genoot van dat gedeelte in haar leven. We genieten er nog steeds van."
'PSV vast op m'n telefoon'En zoals Pascal de carriere van zijn moeder kent en blijft volgen, zo is dat andersom natuurlijk ook. Sue: "Absoluut. Ik heb PSV vast op m'n telefoon en computer. Dat houd ik allemaal goed bij. Natuurlijk. Want hij is mijn levenswerk." En daar is weer die stralende lach. Van een trotse moeder. Zittend naast een zichtbaar even trotse zoon.[youtube:https://youtu.be/UIpVZO_j6AA]Old School Musical AcademyTegenwoordig is Sue Chaloner een veelgevraagd backing vocalist en speelt ze met haar eigen band 'Soul Train'. Ook is ze lerares in dans, zang en drama voor tieners en heeft ze haar eigen foundation.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.