Deal is nu echt rond tussen bewoners Reeshof en Ennatuurlijk over stadsverwarming

7 november 2016 om 18:08 • Aangepast 21 november 2020 om 06:16
nl
De deal tussen de bewoners van Tilburg Reeshof en energielevernacier Ennatuurlijk over de stadsverwarming is een feit. Maandagmiddag werd bekend dat 74 procent van de wijkbewoners vóór het plan heeft gestemd. De deal houdt onder meer in dat de aansluitkosten de komende drie jaar naar nul euro worden teruggebracht.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Van te voren was afgesproken dat de deal door zou gaan als tenminste 70 procent van de bewoners achter het plan zou staan. De deal betekent dat de jaarlijkse 153,77 euro aan aansluitkosten wordt afgebouwd naar nul euro. Daar staat tegenover dat de bewoners afzien van hun claims.

Wachten op privacy instellingen...

Te veel betaald?De Tilburgers en Ennatuurlijk staan al lange tijd tegenover elkaar: de wijkbewoners vermoeden namelijk dat ze jarenlang te veel hebben betaald voor de stadsverwarming. Een stichting eiste vervolgens het te veel betaalde geld terug. Vorige week bleek overigens dat er nergens afspraken over de hoogte van de aansluitkosten zijn teruggevonden.

Wachten op privacy instellingen...

Mensen die niet akkoord zijn gegaan met de deal, kunnen nog steeds wel naar de rechter stappen. Eerder zei een groep bewoners al toe dat ze dit inderdaad van plan zijn te gaan doen.
Ook in Breda en EindhovenHet aanbod geldt overigens ook voor klanten van Ennatuurlijk in Breda en Eindhoven. Dat maakte de energieleverancier maandag bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.