Wegrestaurant A27 krijgt tijdelijke borden op omleidingsroute Merwedebrug

7 november 2016 om 17:29
nl
Er komen tijdelijke borden langs de rijkswegen A59 en A27 om aan te geven dat wegrestaurant Napoleon aan de A27 bij Hank open is. Eigenaar Ad Valk heeft veel minder klanten nu de Merwedebrug vanwege overbelasting is afgesloten voor het vrachtverkeer. "Mensen weten niet dat ik open ben. Daarom wilde ik die borden langs weg, dan weten ze dat wij gewoon bereikbaar zijn", legt hij uit.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

In eerste instantie wees Rijkswaterstaat het verzoek van Ad, om borden te plaatsen langs de omleidingsroute, af. "Maar na intern overleg bleek het verzoek prima te combineren met de wens om chauffeurs op de omleidingsroute aan te geven waar ze kunnen rusten, nu de andere parkeerplaatsen drukker worden bezocht", legt Rijkswaterstaat uit.
'Alle beetjes helpen'"Wij zijn er echt heel blij mee", zegt Ad. Hij verwacht overigens niet meteen een enorme toeloop. "Maar alle beetjes helpen. We worden ook nog steeds veel gebeld overdag en 's avonds met de vraag of we open zijn", vertelt hij. De borden maken dit hopelijk voor veel chauffeurs een stuk duidelijker.
ZIE OOK: Vrouwenelftal bezorgt truckersrestaurant bij Merwedebrug een drukke avond
Ad heeft behoorlijk wat te lijden door het sluiten van de Merwedebrug. Op een doordeweekse dag stonden er normaal zo'n 125 vrachtwagens op het parkeerterrein. Sinds de Merwedebrug dicht is, zijn dat er slechts 25.
Uiterlijk donderdag bordenDe borden worden deze week nog geplaatst. Ze komen op de A59 in beide richtingen en op de A27 vanuit Breda richting knooppunt Hooipolder Rijkswaterstaat verwacht dat dit uiterlijk in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 november is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.