Onderschatte Brenet is voorbeeld voor jonge jongens: ‘Beloning bij PSV en Oranje’

7 november 2016 om 19:58
nl
Bondscoach Danny Blind heeft Joshua Brenet maandag opgeroepen voor het Nederlands elftal. De verdediger van PSV is opgenomen in de selectie voor de duels met België en Luxemburg. De oproep van de vleugelverdediger is voor veel voetbalfans een verrassing. Ook Aad de Mos keek op van het nieuws. “Het is wel een verrassing, zeker.”
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Brenet werd opgeroepen nadat Rick Karsdorp door een blessure afhaakte bij Oranje. "Het is vooral een verrassing omdat hij bij PSV dit seizoen geen vaste basisplaats heeft", zegt De Mos over de oproep van de 22-jarige achterhoedespeler.
Helemaal gek is het echter niet, al is de vraag voor welke positie hij in aanmerking komt. "Hij heeft het als linksback goed gedaan, bijvoorbeeld in wedstrijden tegen United en Atlético Madrid. En hij kan ook rechts spelen, dat was ook zijn positie vanuit de jeugd. Hij heeft bovendien ervaring in de Champions League. Ik denk dat die ervaring samen met zijn veelzijdigheid ervoor heeft gezorgd dat hij geselecteerd is."
'Bepaald Ajax-gevoel'Joshua Brenet sprak een jaar geleden bij FC Onder Ons over bondscoach Blind, die in de ogen van de PSV’er Ajacieden te snel bij Oranje haalde. Door die opmerking begint hij volgens De Mos echter niet met een achterstand bij Blind. "Nee, dat denk ik niet. Volgens mij is Blind heel rechtlijnig en eerlijk. Dat is geen probleem. Als zijn zoon slecht speelt, zou hij hem ook gewoon wisselen."
De uitspraken van een jaar geleden zijn De Mos overigens niet vreemd, hij begrijpt het wel. "Er is natuurlijk wel een bepaald Ajax-gevoel. Dat was eerst met Marco van Basten en nu met Danny Blind, Fred Grim en Frans Hoek. Jeroen Zoet is daar de dupe van geworden. Hoek heeft goede binding met Jasper Cillessen en Maarten Stekelenburg. Er was geen reden Zoet te wisselen. Hij heeft geen fouten gemaakt, zoals Stekelenburg bijvoorbeeld wel tegen Frankrijk en nu ook bij Everton tegen Chelsea."
[youtube:https://youtu.be/FnVGdFxXMzA]
‘Brenet is een voorbeeld’De oproep van Brenet is volgens De Mos een beloning voor de juiste mentaliteit. "Hij is een onderschatte voetballer, maar ook een voorbeeld voor veel jonge jongens. Hij heeft hard gewerkt en heeft de juiste instelling. Dat is beloond met een nieuw contract bij PSV, maar zeker ook met deze oproep voor het Nederlands elftal."
PSV-watcher Paul Post vindt het vooral ook leuk voor Brenet. "Het is wel een beetje een verrassing. Ik vond het niet vreemd dat hij niet bij de selectie zat. Maar hij is inmiddels een geduchte concurrent voor Santiago Arias en Jetro Willems. Wat dat betreft is het niet zo gek dat hij met blessures voor concurrenten alsnog gekozen is. En het is hartstikke leuk voor Brenet."
[tweet:https://twitter.com/omroepbrabant/status/795631710239096832]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.