Pierre van Hooijdonk ambassadeur EK met duels in Breda en Tilburg: 'Nederland op de banken krijgen'

7 november 2016 om 20:22 • Aangepast 21 november 2020 om 06:16
nl
Pierre van Hooijdonk is als ambassadeur verbonden aan het EK voor vrouwen. De voormalig voetballer uit Steenbergen zet zijn bekendheid in om het toernooi op meerdere momenten te promoten. Meerdere wedstrijden van het EK, dat op de agenda staat van 16 juli 2017 tot en met 6 augustus 2017, worden gespeeld in Breda en Tilburg.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

De KNVB heeft maandag bekendgemaakt dat Van Hooijdonk ambassadeur is voor WEURO 2017. De voormalig international, die als voetballer nog actief is bij Beek Vooruit, ziet het als een mooie uitdaging. "Een EK in eigen land is prachtig. Daar draag ik graag een steentje aan bij."
"Een andere reden waarom ik ambassadeur ben, is omdat ik, als man, wil laten zien dat ik het vrouwenvoetbal support", zegt Van Hooijdonk op het digitale thuis van de KNVB. "Net zoals het vrouwenhockeyteam, Dafne Schippers en de handbaldames kan ook het Nederlands vrouwenelftal heel Nederland op de banken krijgen."

Wachten op privacy instellingen...

Duels in Breda en TilburgMet zestien deelnemers wordt WEURO 2017 het grootste Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen tot nu toe. Breda en Tilburg zijn de Brabantse speelsteden, naast Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam en Utrecht.
De loting van het EK is dinsdag 8 november vanaf 17:30 uur, dan weten Breda en Tilburg ook welke wedstrijden er in het Rat Verlegh Stadion en Koning Willem II Stadion gespeeld worden in de zomer van 2017.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.