Bewoners over de vliegtuigbom Den Bosch: ‘Als kind was ik al bang voor de bom'

7 november 2016 om 20:39
nl
Buurtbewoners van de Graafsewijk in Den Bosch zijn flink geschrokken van de vliegtuigbom in een voormalig speeltuintje. Maar voor bewoners van tientallen huizen binnen een straal van vijftig meter is het nog vervelender. Hun huizen zijn ontruimd.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

Voor een buurtbewoonster is de vondst van de bom helemaal geen verrassing. "Mijn moeder vertelde al toen ik klein was dat er hier een bom uit de oorlog gevallen is, maar nooit is ontploft. Dus als kind was ik altijd heel bang dat hij zou ontploffen", vertelt ze. Hoewel het geen verrassing is, is het wel schrikken voor de vrouw. "Die angst van vroeger zie ik nu gewoon gebeuren."
Een buurtbewoner vertelde eerder op de avond dat ze niet van plan was te vertrekken als zij haar huis zou moeten verlaten. “Ik zit met mijn honden en een papegaai. Dan moeten ze onderdak voor mijn honden zoeken, anders ga ik niet.”
Anderen hadden er iets meer vrede mee. “De politie stond ineens aan de deur en zei dat we allemaal huis uit moesten. Het zou voor een paar uurtjes zijn, maar ik hoorde net dat het misschien wel de hele nacht duurt”, vertelde een bewoonster.
‘Waar moet ik slapen?’Hoewel veel kinderen uit de buurt het een spannend avontuur vonden, was het ook voor hen schrikken. Een kind zei: “Ik vind het niet leuk, want als we het huis uit moeten, weet ik niet hoe ik morgen op school kom en waar ik moet slapen.”
De kinderen kennen de plek van de bom maar al te goed. Er stond lange tijd een glijbaan. “Vanmiddag waren ze hier nog aan het graven, we zagen iets op de grond liggen en zo’n man zei: ga er maar niet bij in de buurt”, aldus een andere jongen. Maar echt bang is hij niet geworden: “Ik durf nog wel overal te spelen hoor.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.