Video

Straten in Someren-Eind liggen bezaaid met stukjes autoband, bewoners eisen intensieve schoonmaak

7 november 2016 om 21:14 • Aangepast 21 november 2020 om 06:15
nl
Een aantal omwonenden van het recyclingbedrijf Van den Hoogen in Someren-Heide wil dat hun straten intensief worden schoongemaakt. Dat zeiden ze maandagavond tijdens de tweede informatieavond. Tijdens de avond waren er nog veel vragen over de vervuiling door de brand.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Recyclingbedrijf Van den Hoogen staat sinds zondagavond in lichterlaaie. De buitenkant is nog 200 tot 300 graden warm, in de kern is het volgens de brandweer nog honderden graden heter. De brandweer laat op dit moment blusschuim uit het oosten van het land komen.
LEES OOK: Zeer grote brand bij recyclingbedrijf in Someren-Heide zorgt nog steeds voor veel rook

Wachten op privacy instellingen...

Intensieve schoonmaakDe buurtbewoners maken zich zorgen. “Ik ben in verwachting van mijn derde kindje, hoe weet ik dat die gezond blijft?”, vraagt een van de inwoners zich af. Ze willen dat hun buurt intensief wordt schoongemaakt, want er liggen stukjes autoband in de straten en op de voetbalvelden.
Zij vragen zich ook af wat zij met hun gewassen moeten doen. Volgens de gemeente en een gezondheidsadviseur moeten de groenten van te voren goed met water afgespoeld worden.
LEES OOK: De grote brand in Someren-Heide in beeld [FOTO'S]

Wachten op privacy instellingen...

Voetbal afgelastBij voetbalclub SSE zijn alle wedstrijden afgelopen weekend afgelast. Ook maandagavond waren er geen trainingen en voor dinsdagavond zijn de trainingen voor de jeugd ook al geschrapt. Het natuurgras- en het kunstgrasveld liggen bezaaid met roet- en autobanddeeltjes. ''We hebben zondag nog een helft laten spelen. In de rust kwamen de spelers als schoorsteenpieten van het veld af.''
Wanneer er weer gespeeld kan worden op de velden is onduidelijk. De gemeente is niet van plan de straten en de sportvelden schoon te gaan maken. Buurtbewoners moeten het vuil zelf opvegen of het er met water afspuiten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.