Restaurant Tribeca in Heeze hoogste nieuwkomer in restaurantgids

8 november 2016 om 09:41
nl
Restaurant Tribeca in Heeze is nog maar enkele maanden geopend, maar wordt nu al geprezen in de nieuwe editie van de Gault&Millau Restaurant- en Hotelgids. De zaak aan de Jan Deckerstraat in Heeze, lange tijd de thuisbasis van tweesterrenrestaurant Boreas, kreeg een vermelding als hoogst genoteerde nieuwkomer, met 18 punten.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

En dat is niet mis, want de top drie van culinaire toppers - De Librije in Zwolle, Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen en De Leest in Vaassen - kregen ieder 19,5 punten. Zestien punten is vergelijkbaar met één Michelinster.
Franse keuken met internationale accentenTribeca, vernoemd naar een wijk in Manhattan, New York, serveert gerechten gebaseerd op de Franse keuken, aangevuld met internationale accenten. Op het menu staan verrassende gerechten als rode mul met couscous, mango, munt, steranijs en yoghurt, plus Anjou-duif met eendenlever, artisjok, pastinaak en Japanse gyoza-dumplings.
Tribeca-eigenaar Jan Sobecki kookte in Parijs, New York en in tweesterrenrestaurant Chapeau in Bloemendaal. Hij kreeg de kans om in het pand van Boreas voor zichzelf te beginnen en greep die met twee handen aan. "Het moet vooral een gezellig restaurant worden, waar we op niveau koken", zei hij eerder tegen Omroep Brabant. "Of het weer een sterrenrestaurant wordt, dat bepaalt Michelin."
LEES OOK: 'Voelt voor mij als thuiskomen', chef-kok Jan Sobecki kijkt uit naar eigen restaurant op plek Boreas
Ook in de restaurantgids Lekker scoorde Tribeca hoog. Het restaurant kwam eind oktober meteen binnen op plek twintig in de Lekker top honderd. Tribeca is hiermee de hoogste nieuwe binnenkomer.
Restaurant ArtisanRestaurant Artisan uit Den Bosch viel eveneens in de prijzen. De zaak kreeg de Gault&Millau-award Prijs/Plezier uitgereikt, voor de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het restaurant begon onlangs met een nieuw concept: vijftien gerechten op de kaart voor 13,50 euro per gerecht.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.