FC Den Bosch heeft nieuwe voorzitter: Jan-Hein Schouten neemt stokje over van Maarten de Gruyter

8 november 2016 om 10:44 • Aangepast 21 november 2020 om 06:14
nl
Jan-Hein Schouten is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch. Hij volgt Maarten de Gruyter op, die na drie jaar vertrekt.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

De nieuwe voorzitter komt uit een echt FC Den Bosch-nest. Zijn vader Jan Schouten was eind jaren negentig zelf voorzitter van de club en is met zijn bedrijf Schouten & Nelissen ook al jarenlang sponsor. Zoon Jan-Hein Schouten, eigenaar van uitzendbureau Digital United, is ook sponsor en sinds een jaar lid van de Raad van Commissarissen.
Ididentiteit teruggeven"Ik kijk met enthousiasme uit naar deze mooie uitdaging en heb veel zin om aan de slag te gaan", reageert Schouten. "Ik vind het belangrijk dat we FC Den Bosch haar identiteit teruggeven en kijk er naar uit om de club met alle partners in duurzaamheid verder omhoog te stuwen."

Wachten op privacy instellingen...

Weg naar bovenMet de komst van Schouten komt er na ruim drie jaar een einde aan het voorzitterschap van Maarten de Gruyter. "Toen ik in september 2013 als voorzitter aantrad, bevond de club zich op meerdere fronten in onrustig vaarwater", zegt De Gruyter. "In bestuurlijk, organisatorisch en financieel opzicht staat FC Den Bosch inmiddels een stuk steviger op de rails en heeft de club de weg naar boven verder ingezet".
"Voor mij is het daarom nu het juiste moment om met een goed gevoel mijn positie over te dragen. Ik blijf de club vanzelfsprekend op betrokken wijze volgen en als sponsor met veel plezier een warm hart toedragen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.