Video

Vrienden van vermiste kickbokser loven beloning uit van 4350 euro: 'Dit voelt niet goed'

8 november 2016 om 16:20 • Aangepast 21 november 2020 om 06:14
nl
Vrienden van de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte hebben een beloning van 4350 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Jeroen Swaanen uit Vessem zag zijn goede vriend vrijdagavond voor het laatst tijdens een training. De plotselinge verdwijning is voor hem een compleet raadsel. "We staan perplex. Het is zo'n vreemd verhaal, dit voelt helemaal niet goed."
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De Bont was sinds kort begonnen als personal trainer bij sportschool Training Uni in Bladel. Hij en Jeroen Swaanen zijn trainingsmaten en kennen elkaar al lange tijd. "Afgelopen vrijdag heb ik nog een training bij Marc gevolgd. Hij was vrolijk en zat lekker in z'n vel. Hij was blij met z'n vriendin en hond, had zin in de wedstrijden die in het verschiet lagen. Niets wees erop dat hij depressief was of dat er iets anders speelde", zegt Swaanen.

Laatste berichtjeIn de nacht van vrijdag op zaterdag verdween de 26-jarige kickbokser. Vanuit Bladel ging hij naar het Belgische Turnhout om een vriend op te zoeken. Later vertrok hij vanuit België naar zijn vriendin in Best. Daar kwam hij nooit aan. Zijn vriendin ontving 's nachts nog een berichtje op haar mobiel. Sindsdien is De Bonte spoorloos. Zijn auto werd afgelopen zondag gevonden aan de Wilhelminakanaalstraat.
Vrienden van zijn vriendin Marly de Laat uit Best, collega's van zijn sportschool en Belgische vrienden van de sportman zoeken sinds zaterdag  naar De Bonte. Ze hangen vermissingsposters op, delen flyers uit, doen navraag bij benzinepompen en rijden de route tussen Turnhout en Best na.
LEES OOK: 'Zullen we Marc ooit vinden? Vrienden vermiste kickbokser vrezen het ergste'
'Geen bedrag te hoog'"Het is een speld in een hooiberg", zegt Swaanen. "Waar moet je zoeken, in België of Nederland?" Ik wil zo graag iets doen, vandaar deze beloning." Swaanen looft 2500 euro uit, door andere donaties is het bedrag nu 4350 euro. "We willen dat deze vermissing onder de aandacht blijft. Het bericht op Facebook is inmiddels meer dan driehonderd keer gedeeld. Al kost het me 10.000 euro, als Marc daarmee morgen terugkomt, is geen bedrag te hoog."
De twee kinderen van Swaanen van 10 en 11 jaar oud krijgen ook training van De Bonte. "Gisteravond moest ik ze duidelijk maken dat Marc er niet was en hen geen les kon geven. Dat snijdt door je ziel."
De politie liet maandag weten dat het onderzoek nog steeds bezig is en dat ze in contact staat met haar Belgische collega's. Binnengekomen tips worden nagetrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.