Video

Boterhammen eten met de burgemeester: 'Eten jullie geen korstjes?'

8 november 2016 om 12:11 • Aangepast 21 november 2020 om 06:14
nl
Met rommelende magen van de zenuwen én de honger fietste groep 6 van basisschool De Ontdekking dinsdagochtend vroeg naar het Oosterhoutse gemeentehuis. Daar gingen ze ontbijten met burgemeester Stefan Huisman. Onbijten is belangrijk, dat is de boodschap in deze week van het Nationaal Schoolontbijt.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

De kinderen vinden het erg spannend allemaal. Ontbijten met de burgemeester, dat doe je niet elke dag. Het is leuker dan eten met papa en mama vindt Gulundan. Waarom?  "Omdat het een burgemeester is!"

Wachten op privacy instellingen...

Een zak chips als ontbijtMet dit ontbijt wil burgemeester Stefan Huisman samen met het Nationaal Schoolontbijt aandacht vragen voor het belang van ontbijten. "Als je ontbijt dan presteer je beter. Wij weten gewoon dat er kinderen zijn die niet, niet voldoende of ongezond ontbijten. Met een zak chips bijvoorbeeld. En dat willen we tegengaan en daar willen we aandacht voor vragen."
Zelf eet de burgemeester het liefst bruine boterhammen. "Met ham en kaas, of eens een keer pindakaas. En in het weekend doen we een croissantje of een beschuit met hagelslag."
Yasmina is vlak naast de burgemeester gaan zitten en maakt daar goed gebruik van. Ze kletst met hem over haar hobby's en hun favoriete ontbijt. "De burgemeester had net een boterham met jam." vertelt ze. Zelf houdt Yasmina niet van jam. Zij eet "Meestal kaas of hagelslag" op brood.

Wachten op privacy instellingen...

Jantje BetonOm het uitgebreide ontbijt te 'betalen' gaf de burgemeester een bedrag van 250 euro aan Jantje Beton, het goede doel van dit jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.