Rapper Kempi bekeert zich tot de islam: 'Niet meer terug- maar vooruitkijken'

EINDHOVEN - Rapper Kempi heeft zich bekeerd tot de islam. Jerrely Slijger, zoals de Eindhovenaar echt heet, laat dit weten op Instagram. De artiest heeft dinsdag de sjahada, de islamitische getuigenis, uitgesproken in de Selimiye Moskee in Haarlem.

“Ik ben naar de moskee geweest. Om half zeven moet ik terug en dan word ik bekeerd. Je weet wat het is, man”, liet de rapper weten in een video. 

Nourdeen Wildeman, de voorzitter van Stichting as-Salaamah wal'Adaalah, heeft een foto geplaatst van Kempi in de moskee. ‘Dit betekent voor hem en voor ons dat we niet meer moeten terugkijken, maar vooruitkijken’, schreef hij erbij.

De tekst gaat verder onder de tweet.

In de cel
De rapper werd vorige maand nog veroordeeld voor de mishandeling van zijn ex-vriendin. Ook zou hij haar hebben bedreigd met een vuurwapen. Kempi kreeg een gevangenisstraf van twee maanden, waarvan vijftig dagen voorwaardelijk. Omdat zijn voorarrest van de straf werd afgetrokken, hoefde hij niet terug de cel in.

De Eindhovenaar heeft al vaker vastgezeten, onder meer voor huiselijk geweld en loverboypraktijken. 

LEES OOK: Kempi weer voor rechter: het criminele track record van de 'Gangsterrapper van de Lage landen' 

Kempi liet op social media al eerder weten dat hij van plan was zich te bekeren, maar dat hij daarvoor wel dingen anders moest gaan doen in zijn leven. ‘Ik ben nog geen moslim. Hoop het ooit eens te worden. Wil geen moslim zijn als ik nog niet leef volgens de regels van de Koran. Zodra ik de verleidingen van de wereld kan weerstaan, ben ik daar’, schreef hij onder een Instagram-foto. 

[instagram:https://www.instagram.com/p/Be2_adBBwSN/?taken-by=parratv]

 

Meer over dit onderwerp:
rapper kempi eindhoven islam religie
Deel dit artikel: