Nauwelijks boetes en een lege politiewagen: toezicht Merwedebrug faalt - Omroep Brabant
Video

Nauwelijks boetes en een lege politiewagen: toezicht Merwedebrug faalt

8 november 2016 om 13:55
nl
Dagelijks rijden er nog tientallen te zwaar beladen vrachtwagens over de afgesloten Merwedebrug bij Werkendam. Het gaat om 30 tot 40 vrachtwagens per dag die weten te ontsnappen aan de controles van Politie en Rijkwaterstaat. Dat de controles niet waterdicht zijn wordt bevestigd door een weginspecteur van Rijkswaterstaat.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Sinds 11 oktober is de brug dicht en sinds die tijd wordt er ook intensief gecontroleerd houden persvoorlichters van de betrokken diensten vol. Geanonimiseerd door ons vertelt een weginspecteur van Rijkswaterstaat dat er dagelijks nog tientallen vrachtwagens de controles weten te omzeilen. "Dat kunnen ze meten." In een mail bevestigt Rijkswaterstaat zijn verhaal. "Het is wel gebeurd dat vrachtwagens ondanks alle waarschuwingen over de brug reden."
De weginspecteur wist overigens niet dat het gesprek met hem werd opgenomen met een iPhone.
LEES OOK: Wegrestaurant A27 krijgt tijdelijke borden op omleidingsroute Merwedebrug
De lege politiewagen"Mensen die hier dagelijks langskomen die lachen erom." De weginspecteur heeft het over een postende politieauto bij de afrit Nieuwendijk. De auto staat namelijk al weken onbemand en leeg op een vluchtstrook, net voorbij de permanente controlepost langs de A27. "Ja, het is meer een signaal aan twijfelende vrachtwagenchauffeurs."
Als we polshoogte gaan nemen treffen we inderdaad een lege politiewagen aan die duidelijk al weken niet van zijn plek is geweest. Dat de controles niet waterdicht zijn heeft simpelweg te maken met het gebrek aan bemensing. "Als je sluitende controles wil, moet je heel wat meer politie inzetten op doordeweekse dagen", betoogt de inspecteur van RWS.  Een politiewoordvoerder bevestigt dat het nogal wat moeite kost om de roosters rond te krijgen voor de controles langs de A27.
LEES OOK: 'Twijfeltrucker' genomineerd als woord van het jaar. Met dank aan de Merwede-ellende
Eerste boetes worden nu pas uitgeschreven Ondanks dat de brug al bijna vier weken dicht is zijn er nog nauwelijks boetes uitgedeeld. De eerste boetes zijn pas vorige week voor het eerst uitgeschreven, bevestigt de politie. Ook beter laat dan nooit is de installatie van een camera aan de Brabantse kant van de A27. Net voor de afslag Nieuwendijk is er maandag een camera aangesloten die het verkeer richting de Merwedebrug in de gaten kan houden.[Tweet:https://twitter.com/vid/status/795966925499142144]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.