Dit is het leukste café van Brabant!

8 november 2016 om 13:36
nl
De Misset Horeca café top 100 is bekend en de provinciewinnaar in Brabant is Eetcafé De Tijd in Oisterwijk geworden. Op nummer 99 is de Brabantse hekkensluiter Café Bos in Overloon. We spraken de uitbaters van beide café's om te vragen naar het geheim van een echt Brabants café.
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

John Cornelissen runt al 21 jaar samen met zijn zakenpartner Mirjan Theuns het beste café van Brabant. “We zijn super trots. Vorig jaar waren we nog derde, maar wel achter de winnaar In Den Bockereyder uit Esbeek. Dit jaar zijn we dus provinciewinnaar, waardoor deze zevende plek eigenlijk zoeter smaakt.” aldus de kroegbaas.
LEES OOK: Het Hooihuis in Roosendaal op 1 in Terras Top 100
John is vooral trots op zijn personeel: “Het rapport stond dat we als een geoliede machine werkten. Daarom een dikke pluim voor mijn hele team. We hebben hier 36 medewerkers die dag en nacht voor ons klaarstaan. Ik zie het als een elftal in de eredivisie, waarbij ik slechts de coach ben. Zij moeten het uiteindelijk doen.”
Misset Horeca ging te werk met zogenaamde ‘Mystery visits’: juryleden die incognito het personeel aan de tand voelden. Medewerker Willem had wel eens zijn vermoedens: “Je bent er sowieso het hele jaar mee bezig. Elke man met een snor en een lange jas kan het zomaar zijn.”
Ook kroegbaas Hay Bos van hekkensluiter Café Bos in Overloon is dolblij met zijn ranking. “Het is de eerste keer dat we in de lijst staan, en in principe kunnen we alleen maar stijgen!” Hun rapport was ook positief, maar met wat op- en aanmerkingen. “Een puntje was dat we nog met petflesjes werkten. Dat heeft ook zijn charme, maar is lastig voor grote evenementen.” vertelt Bos, die onlangs tot “Leukste kroegbaas van Nederland” werd uitgeroepen. Hij ziet het allemaal positief in: “Als je klaagt kun je alleen maar op je eigen klagen. Ik ben 58, en wil nog even doorgaan. De mensen met glimlach naar huis zien gaan, daar doe ik het voor.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.