Breda hield vorig jaar 38 miljoen euro over van zorgbudget

8 november 2016 om 16:46
nl
Breda heeft vorig jaar van alle gemeenten in Nederland het meeste geld overgehouden van het budget voor thuishulp en jeugdzorg. In totaal gaat het om 38 miljoen euro van de 160 miljoen euro die van het gemeentefonds binnenkwam. Dat meldt het ambtenarenblad Binnenlands Bestuur dinsdag op basis van onderzoek.
Geschreven door

Vorige maand werd bekend dat gemeenten vorig jaar bijna 1,2 miljard euro aan zorggeld overhielden. Dat is opmerkelijk omdat veel gemeenten in het afgelopen jaar juist aangaven een tekort te hebben. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) schreef eerder al dat gemeenten terughoudend hebben begroot, omdat er lange tijd onduidelijkheid bestond over het budget en het aantal cliënten.
ZIE OOK: 'Cheques in Moerdijk voor extra hulp in het huishouden'
Door zuinigjes aan te begroten hebben veel gemeenten nu dus een overschot. Volgens Binnenlands Bestuur gaven ruim 70 gemeenten minder dan 80 procent van het budget uit. Breda hield met 38 miljoen euro het meeste geld over. Ook Roosendaal, Helmond en Oss zaten eind 2015 ruim bij kas.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/5821d693a45b9]
Zundert gaf maar 66 procent uitProcentueel gezien hield  Zundert de meeste centen over. Daar werd maar 66 procent van het zorgbudget uitgeven.
Ook waren er acht Brabantse gemeenten die niet toekwamen met de gelden uit Den Haag. Dat ging op voor onder meer Baarle-Nassau, Den Bosch, Hilvarenbeek en Eersel.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/5821dc5882985]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.