Zorgverzekeraar CZ in Tilburg verhoogt premie basisverzekering met 7,5 procent

8 november 2016 om 13:56
nl
De Tilburgse zorgverzekeraar CZ verhoogt de maandelijkse premie van de basiszorgverzekering met 7,90 euro. Klanten betalen straks 112,85 euro per maand. Dat komt neer op een toename van 7,5 procent. CZ maakte de premiestijging dinsdag bekend.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Volgens CZ is het bedrag nog altijd ver onder de kostprijs. De zorgverzekeraar verwacht volgend jaar per verzekerde maandelijks 125,20 euro aan zorgkosten kwijt te zijn. Het tekort van 12,35 euro zegt CZ aan te vullen uit de reserves.
'Onverstandig'"Meer van onze overreserve inzetten voor 2017 zou heel onverstandig zijn. Dan moet onze premie het jaar erop, in 2018, met meer dan twintig procent omhoog", zegt bestuursvoorzitter Wim van der Meeren.
Volgens CZ blijven de kosten van de basiszorgverzekering stijgen, doordat minister Edith Schippers van Volksgezondheid het basispakket heeft uitgebreid en er nieuwe duurdere geneesmiddelen beschikbaar zijn gekomen.
Premiestijging groter dan gedachtEind september kondigde DSW, een van de andere vier grote ziektekostenverzekeraars in Nederland, al een premiestijging van bijna een tientje aan.
De stijgingen van DSW en CZ zijn veel groter dan waar Schippers aanvankelijk vanuit ging. Op Prinsjesdag raamde de regering nog dat de stijging slechts op 3,50 euro zou uitkomen.
Komende jaren procenten erbijCZ voorziet dat de zorgkosten ook de komende jaren met 3 tot 4 procent blijven stijgen.
In Nederland is een basiszorgverzekering verplicht. Tot het eind van het jaar kan iedereen zijn huidige zorgverzekering opzeggen en overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.