Sooi de Coninck terug in Nederland na vlucht: rechercheurs praten met moordverdachte

8 november 2016 om 13:57
nl
De van moord verdachte Sooi de Coninck (42) is terug in Nederland. Roemenië heeft het voormalig No Surrender-kopstuk via een verkorte procedure uitgeleverd, bevestigen de politie en het Openbaar Ministerie. De Brabantse recherche heeft dinsdagochtend voor het eerst met De Coninck kunnen praten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Ergens deze week wordt de vermeende moordenaar van Hugo van Houten voorgeleid, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.
Maandenlange zoektochtDe Coninck werd na een maandenlange zoektocht in binnen- en buitenland opgepakt. Dat gebeurde vorige week in de Roemeense plaats Arad, nadat zijn vriendin door de Roemeense autoriteiten werd gevolgd.
Het Openbaar Ministerie verdenkt het voormalig No Surrender-kopstuk ervan dat hij zijn clubgenoot Hugo van Houten (27) in Molenschot heeft doodgeschoten.
ZIE OOK: 'Voortvluchtige Sooi de Coninck zat in Belgische gevangenis vanwege grote drugszaak'
StrafbladDe Coninck heeft een strafblad en is een bekende van de politie. Hij stond al een tijdje op de Nationale Opsporingslijst, met naam en foto. Er was bovendien een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.
De 27-jarige Van Houten werd op 17 augustus 2015 doodgeschoten in Molenschot, vlakbij de vliegbasis Gilze-Rijen. Volgens de politie was het mogelijk een afrekening in het criminele circuit. Een ruzie over drugs zou uit de hand zijn gelopen, meldden bronnen aan Omroep Brabant.[YouTube:https://youtu.be/pYiurhwlAL8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.