Is John Nijhuis de reddende engel bij De Woenselse Poort? ‘Veranderdirecteur’ maandag aan de slag

8 november 2016 om 15:07
nl
Bij De Woenselse Poort begint maandag een professional die een einde moet maken aan de grote veiligheidsproblemen in de tbs-kliniek. Het gaat om John Nijhuis, voormalig algemeen directeur van Forensisch Psychiatrisch Centrum Veldzicht. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat de heer Nijhuis de aangewezen persoon is om samen met ons onze zorg verder te verbeteren”, laat De Woenselse Poort op de website weten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Nijhuis gaat als ‘veranderdirecteur’ bij de omstreden instelling aan de slag. Hij moet de verbetering van het werk- en leefklimaat in De Woenselse Poort verder vorm geven.
Klaas Dijkhoff kan geen wonderen beloven wat betreft De Woenselse Poort[YouTube:https://youtu.be/oh5_XvzEWTA]
Veel ervaringVolgens de Eindhovense kliniek heeft Nijhuis veel ervaring in het forensisch en justitiële werkveld. Zo was hij het afgelopen half jaar interim lid van de Raad van Bestuur van Trajectum: een instelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking met soms een forensische achtergrond.
Vorig jaar gaf hij bij Veldzicht leiding aan de overgang van tbs-kliniek naar een psychiatrisch centrum voor vreemdelingen met een strafrechtelijk of civielrechtelijk kader. Van 2010 tot 2015 maakte hij onderdeel uit van Raad van Bestuur van Forensisch Psychiatrisch Centrum Oldenkotte. In de jaren daarvoor werkte hij binnen diverse Penitentiaire inrichtingen en Jeugdinstellingen.
Kamerlid Madeleine van Toorenburg woedend over beleid Raad van Bestuur[YouTube:https://youtu.be/K0w5pVURRi4]
'Ik kan geen wonderen beloven'Klaas Dijkhoff, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, houdt de ontwikkelingen rondom De Woenselse Poort scherp in de gaten. “Ik kan geen wonderen beloven”, zegt hij tegen Omroep Brabant. “We zitten er op allerlei manieren bovenop. Het bestuur moet nu bewijzen dat de zaken verbeterd worden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.