Wind gaat draaien in Someren, extra informatieavond voor bewoners

8 november 2016 om 22:47 • Aangepast 21 november 2020 om 06:13
nl
De gemeente Someren heeft dinsdagavond een extra informatiebijeenkomst georganiseerd in de Bunt voor inwoners van Someren-Heide. Aanleiding is het feit dat de wind waarschijnlijk gaat draaien, waardoor de rook van de brand dinsdagnacht over Someren-Heide zal trekken.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

Volgens de laatste weersverwachting, gaat dinsdagnacht de wind vanaf drie uur draaien naar zuidoostelijke richting. Dit zou tot woensdagavond negen uur duren. "Dat betekent dat de rook over de woonwijk trekt. Tot nu toe is dat nog niet het geval geweest en daarom hebben we weer een bijeenkomst georganiseerd”, vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Wachten op privacy instellingen...

BoosheidDe gemoederen liepen tijdens de bijeenkomst af en toe hoog op. Enkele bewoners werden boos omdat de brandweer spreekt over hoge kosten van het met zand bedekken van de brand. De gemeente wil namelijk 'een zeepachtige substantie' gebruiken.
Tijdens de voorlichting werd ook duidelijk dat woensdagavond de wind opnieuw zal draaien en Someren-Heide weer bevrijd zal zijn van de rook. Dinsdagnacht gaat de RIVM opnieuw de rook in Someren meten om te kijken hoe gevaarlijk deze rook is voor de gezondheid.
RoetdeeltjesInwoners van Someren-Heide hebben tot nu toe nog geen last gehad van de rook. Bewoners van Someren-Eind wel, daar heeft de rook ook roetdeeltjes achtergelaten. Ook liggen de straten bezaaid met stukjes autoband.
De gemeente drukt mensen op het hart goed naar zichzelf te kijken. "Er zijn al bewoners die ergens anders onderdak hebben gezocht vannacht. Mensen die al problemen met de luchtwegen hebben en bang zijn bijvoorbeeld. Het is goed om het zekere voor het onzekere te nemen. Je weet nooit wat de wind doet, de nacht zal het leren."
Duurt nog wekenRecyclingbedrijf Van den Hoogen staat sinds zaterdagnacht in brand. Bij de brand komt veel rook vrij. Het kan nog weken duren voordat de brand volledig gedoofd is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.