Video

'Hillary of Donald, ze zijn me beiden even lief', Vughtse kunstenares geeft kleur aan verkiezingen

8 november 2016 om 21:23 • Aangepast 21 november 2020 om 06:13
nl
Even lijkt het alsof kunstenares Saskia Vugts hoog bezoek heeft in haar atelier in Vught. De door haar gemaakte portretten van Hillary en 'the Donald' zijn dan ook verbijsterend levensecht. Tot in het kleinste detail heeft Vugts de karaktertrekken van de presidentskandidaten weten te vereeuwigen. Alleen de grootte van de werken, verraadt dat de hoofdrolspelers niet echt aanwezig zijn.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

De portretschilderes uit Vught raakte in de ban van de Amerikaanse verkiezigen na een gesprek met een goede vriend, die vaak in Amerika is. Hij zag de verkiezingen als een mooie gelegenhied voor Vugts om weer eens te laten zien hoe goed ze is. Ruim drie maanden werkte ze in allerijl aan de schilderijen.
"Ik vond Donald het moeilijkste. Hij heeft vreemde trekken en zijn kleuren zijn niet aantrekkelijk om te schilderen. De reacties zijn nu dat ik hem mooier gemaakt heb dan hij is. En misschien is dat ook wel een beetje waar. Hillary is fantastic! Ik portretteer vaker mooie sterke vrouwen en haar heb ik echt kunnen 'pakken'. Ze is het gewoon", aldus Saskia.

Wachten op privacy instellingen...

Aan welke wand de meesterwerken komen te hangen, is nog onzeker. Saskia Vugts zou het eervol vinden wanneer het portret van de winnaar een plekje krijgt in de Amerikaanse ambassade. Maar het het zou ook zomaar kunnen dat het wordt verkocht aan de hoogste bieder. "Diegene die het schilderij van de winnaar koopt, krijgt sowieso het portret van de verliezer er gratis bij", lacht Vugts.
Zelf kiezen tussen kandidaten en hun portretten kan ze niet: "Ik kan het echt niet zeggen. Ze hebben beiden een sterk karakter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.