Video

Scholieren halen nachtje door: verkiezingsnacht op De Nassau

9 november 2016 om 03:09 • Aangepast 21 november 2020 om 06:13
nl
De scholieren van middelbare school De Nassau in Breda horen nu echt alles te weten over de Amerikaanse verkiezingen. Heel de avond zaten zij op school voor de zogenoemde Election Night.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Genoeg te doen voor de scholieren. Bijvoorbeeld: luisteren naar burgemeester Depla tijdens een paneldiscussies, een livestream met Amerika volgen of een workshops bijwonen met als thema het Amerikaanse kiesstelsel.

Wachten op privacy instellingen...

Votes voor HillaryAls je het de scholieren vraagt dan kan maar beter Hillary Clinton winnen. Ze zijn uitgesproken over de optredens van Donald Trump: "Je moet er niet aan denken dat Trump de machtigste man ter wereld wordt toch?", "Die man is gek, dat is toch wel duidelijk?" En ook: "Ik heb liever dat Hillary wint, maar het is kiezen tussen twee slechte."
Kiezen tussen twee extremen. Een veelgehoorde term tijdens deze verkiezingen. "Het heeft te maken met de entertainmentmentaliteit van de Amerikanen", vindt Paul Verhagen, een van de sprekers op de verkiezingsavond. "Deze verkiezing wordt gezien als een soort reality tv-show. Dit leidt ertoe dat mensen focussen op een soort van populariteitswedstrijd in plaats van focussen op wat de beleidsvormen zijn."
Naast inhoudelijke workshops en debatten, kon men ook gewoon hotdogs eten en bier drinken. Ook al moeten sommigen wel gewoon de volgende dag lessen volgen. Maar zoals een echte scholier betaamd blijft het dan waarschijnlijk niet bij één biertje: "We kijken wel even hoeveel het er worden..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.