Video

Bossche studente is op Times Square in New York: 'Het is stil, mensen zijn in shock'

9 november 2016 om 10:16 • Aangepast 21 november 2020 om 06:12
nl
Het geplande democratische feestje op Times Square in New York blijft uit. Dit constateert Saskia Nelissen uit Den Bosch die in New York is om voor haar studie de Amerikaanse verkiezingen te volgen. Normaal staan er duizenden mensen op Times Square op verkiezingsavond. ‘Maar nu is het stil’, vertelt Saskia die ook voor Omroep Brabant werkt.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra
Wachten op privacy instellingen...

De overwegend democratische stad is volgens haar ‘in shock’ nu Trump gekozen is tot nieuwe Amerikaanse president  worden. “De mensen die op straat zijn, staren verbluft om zich heen.”  

Wachten op privacy instellingen...

Een oudere man die uit Dallas is gekomen om in New York de verkiezingsavond te volgen, vertelt haar dat hij ‘in shock is’. “Ik vind het vreselijk. Ik ben 76 jaar, maar ik heb kleinkinderen. En ik wil niet dat zij opgroeien in een wereld waarin Trump president is. Ik ben echt verdrietig.”

Wachten op privacy instellingen...

Een gevoel dat in New York veel meer mensen hebben, merkt Saskia. “Er was hier gehoopt op een democratisch feestje. Een overwinning voor Clinton. En dat lijkt het niet te gaan worden. De wereld vergaat hier wel een beetje”, vertelt ze nog voor definitief bekend werd dat Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt.    

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.